Ostajan opas

Lisätty todellisuus (AR), yhdistetty todellisuus (MR, virtuaalitodellisuus (VR) ovat kokonaisuus joiden ympärillä tapahtuu jatkuvasti ja jotka muuttavat meidän maailmaamme. Vaikka lyhenteet saattavat kuulostaa sanahirviöiltä ja luotaantyöntäviltä, todellisuus on paljon yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa.

Lisätty todellisuus koostuu meille ihan tutuista digitaalisista elementeistä kuten kuvista, 3D-malleista, videoista, 360 asteen kuvista tai videoista, paikkatietoon lisätyistä sisällöistä ja muista yleisistä verkkosisällöistä. Kysymys onkin siitä miten tätä kaikkea voidaan käyttää parhaiten ja tehokkaimmin. Olemme seuranneet, tutkineet ja kokeilleet sekä kokeneet murrokseen liittyviä eri vaiheita useiden toimialojen kanssa. Haluamme auttaa kumppaneitamme ja asiakkaitamme löytämään oikean tavan hyödyntää uusia mahdollisuuksia.

Voit halutessasi ladata meidän luoman AR-ostajan oppaan jossa on erilaisia toimialaesimerkkejä sekä ratkaisuita tai varata meidän kanssamme ilmaisen tapaamisen jossa voimme käydä maailman tilanteen sekä mahdolliset teidän tarpeet läpi.

30min Broomu konsultointi

https://calendly.com/broomu/30mi

60min Broomu konsultointi

https://calendly.com/broomu/60min

Lisätty todellisuus voidaan karkeasti jakaa muutamaan kategoriaan skannaustekniikkaan ja/tai toteutusteknologiaan liittyen:

Markerpohjainen skannausjärjestelmä

Ns markerpohjainen skannausjärjestelmä, jossa jokin fyysinen elementti toimii AR-sisällön herätteenä. Marker voi olla esimerkiksi tuotepakkaus, opastaulu tai vaikka postikortti. Marker on avain digitaaliseen lisäsisältöön jonka saa auki puhelimella.

Ympäristöön pohjautuva skannausjärjestelmä

Ympäristöön pohjautuva skannausjärjestelmä, jossa päätelaite lukee ja tunnistaa erilaiset pinnat kuten lattia, seinät ja katto. Tähän pintaskannaukseen liittyen voidaan lisätä aidon kokoisia ja realistisia 3D-elementtejä jotka lukittuvat automaattisesti paikoilleen.

Sovelluspohjainen AR

Sovelluspohjainen AR edellyttää erillisen sovelluksen lataamista. Sovellukset mahdollistavat usein hieman haastavampien kokonaisuuksien rakentamisen.

Webar

Webar tekniikalla voidaan avata AR sisältöä suoraan verkkosivulta puhelimen selaimen kautta. Tyypillisesti yksinkertaisia sisältöjä ja elementtejä.

Hybridimalli

Hybridimallissa AR sisältöjä voidaan jakaa niin webar kuin sovelluspohjaisissa järjestelmissä.