Mitä on lisätty todellisuus?

Lisätty todellisuus (AR) on tekniikka, jota voidaan käyttää luomaan interaktiivinen digitaalinen kokemus ja kerros todellisen maailman päälle esimerkiksi älypuhelimen avulla. Toisin kuin virtuaalitodellisuus (VR), AR ei vaadi erillistä päätelaitetta tai suuria investointeja laitteistoihin. Sen sijaan päätelaite löytyy melkein kaikkien taskuista: älypuhelimesta. AR mahdollistaa siten reaaliaikaisen näkymän puhelimen näytöllä, johon on lisätty digitaalisia elementtejä, kuten esimerkiksi sisustus- tai rakennuselementtejä tai muuta viihdyttävää sisältöä.

AR-materiaalit avautuvat ratkaisusta riippuen joko erikseen ladatun sovelluksen kautta tai suoraan puhelimen verkkoselaimen kautta (webar). Esimerkiksi meidän Kotio-järjestelmässä taustatiedot on rakennettu niin että sisältö avautuu realistisessa koossa, mikä helpottaa esimerkiksi tilantarpeen tunnistamista. Melko usein AR: n käyttöönoton suurin hidastuminen on 3D-mallien puute tai hinta. Alustamme on myös ratkaissut tämän ongelman: Suurimmalle osalle ratkaisuistamme 3D-materiaalia voidaan tuottaa automaattisesti vain kuvamateriaalin perusteella!

Verkko-ostajat ilmoittavat, että AR on parantanut ostokokemustaan. (eCom-viiva)

63%

Kuluttajat sanoivat olevansa valmiita maksamaan tuotteesta enemmän, jos heillä olisi mahdollisuus nähdä ja kokeilla sitä AR-näkymässä.

40%

Kuluttajat sanoivat palaavansa shoppailuun useammin kuin ennen, jos käytetään AR-työkaluja.

71%